Казкові кімнати

Зареєструйся на акцію
та отримай
доступ





Головна » 2014 » Січень » 25 » Тетянини день
20:33
Тетянини день
                                                

Тетянин день - день вшанування Тетяни Римської. Після того, як в 1755 році імператрицею Єлизаветою Петрівною був підписаний указ про відкриття Московського університету, «Тетянин день» став святкуватися спочатку як день народження університету, а пізніше і як свято всіх студентів.

Святкування дня студента в Російській імперії булогучним і веселим .Спочатку це свято відзначали тільки в Москві , але в ньому брав участь практично все місто. Починався свято з проведення офіційних церемоній в будівлі університету .Потім галасливі і веселі гуляння проходили по місту.

                                    

Підстудентську« гулянку » француз Олів'є , колишній господарем « Ермітажу » , навіть віддавав зал ресторану , де студенти і професори відзначали свято. На святкуванні , як водиться , випивали. Але в цей день царські жандарми ,зустрівши який випив студента , не чіпали його , а , навпаки , пропонували свою допомогу.

Приказки та прикмети

Коли сонце зайшло, хлібного короваю НЕ починаєм, не те другий день свій почнеш. Раннє сонце - ранні птиці. На Тетяну проглянесонечко рано - до раннього прильоту птахів. Сонце червоно заходить - до вітру. Наша Тетяна і з води п'яна. На Тетяну зазвичай буває мороз. Якщо на Тетяну йде сніг - літо буде дощове.


Переглядів: 726 | Додав: Boss | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Книги для развития ребёнка.Персональная детская сказка.Детские книги © 2024
Каталог детских ресурсов 
 KINDER.RU Я в Google+