Казкові кімнати

Зареєструйся на акцію
та отримай
доступ





Головна » 2013 » Листопад » 28 » 28 листопада Початок Різдвяного посту
12:06
28 листопада Початок Різдвяного посту
 

                          Початок Різдвяного посту


                                             

Різдвяний піст, як і інші пости, є прекрасним часом, благословенним часом для кожного з нас, щоб ми як
християни, ті які прагнуть жити згідно навчання Господа нашого Ісуса Христа, могли глибше заглянути в своє серце. Заглянути, щоби очистити його від бруду гріха і пороків, відкрити двері нашої душі, щоб Бог, який нас любить, міг заново поселитись і мешкати в нас. Піст дає можливість усвідомити, що невпинно маємо потребу в очищенні і що при розсіяності життя завжди треба прагнути нам постом і милостинею викорінювати гріх, який примножується тлінністю тіла та нечистотою бажань (Папа Римський Лев Великий).


Розпочинається Різдвяний піст. Він випереджає собою свято Різдва Христова за сорок днів, і називається
також Пилиповим постом («Пилипівкою»), тому що починається після 27 листопада - дня пам’яті апостола Пилипа.
Різдвяний пост установлений для того, що ми до дня Різдва Христова очистили себе покаянням, молитвою й постом, щоб з чистим серцем, душею й тілом могли благоговійно зустріти Сина, що з’явився у світ Божий й щоб, крім звичайних дарунків і жертв, принести Йому наше чисте серце й бажання слідувати Його навчанню.

                                             

                   
Правила помірності, запропоновані Церквою в Різдвяний піст, настільки ж суворі, як і Петрів піст. Зрозуміло, що під час посту заборонені м’ясо, вершкове масло, молоко, яйця, сир. Крім того, у понеділок, середу й п’ятницю Різдвяного посту уставом забороняються риба, вино і єлей і дозволяється приймати їжу без масла (сухоїдіння) тільки після вечерні. В інші ж дні - вівторок, четвер, суботу й неділя - дозволено приймати їжу з рослинним маслом.

Риба під час Різдвяного посту дозволяється в суботи, неділі й великі свята, наприклад, у свято Введення в храм Пресвятої Богородиці, у храмові свята й у дні великих святих, якщо ці дні доводяться на вівторок або четвер. Якщо ж свята випадають на середу чи п’ятницю, то дозвіл поста покладено тільки на вино і єлей. З 2-го січня по 6 січня піст підсилюється, і в ці дні навіть у суботу й неділю риба не благословляється.



на головну
Переглядів: 875 | Додав: koralholod | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Книги для развития ребёнка.Персональная детская сказка.Детские книги © 2024
Каталог детских ресурсов 
 KINDER.RU Я в Google+