Казкові кімнати

Зареєструйся на акцію
та отримай
доступ





Головна » 2014 » Квітень » 28 » Міжнародний день танцю
19:52
Міжнародний день танцю

                             Міжнародний день танцю

                                           

Міжнародний день танцю (англ. International Dance Day ) - свято , присвячене всім стилям танцю , відзначається 29 квітня.

Ініційовано в 1982 році Міжнародною радою танцю (англ. International Dance Council ( CID )) ЮНЕСКО. Дата була запропонована артистом балету , педагогом і хореографом П. А. Гусєвим в пам'ять про народжену в цей день французькому балетмейстер , теоретик і реформатора балету Ж.Ж. Новерра , що увійшло в історію як « батько сучасного балету».

Учень « Великого Дюпре » Жан -Жорж Новерр (1727-1810) першим прийшов до думки про створення окремого , незалежного від опери ( до складу якої балет входив лише у вигляді танцювального фрагмента) балетного спектаклю. Свої ідеї про балет як про закінчену уявленні з дією , заснованому на драматичному розвитку , Новерр втілював у власних новаторських постановках. Він першим почав ставити цільні танцювальні вистави , засновані на серйозній тематиці , мають закінчений сюжет і розігруються персонажами , наділеними характерами.

Новерр розробив принципи героїчного балету та балету - трагедії і написав ряд основоположних теоретичних розробок з постановки балетних вистав. У 1759 році вийшов його знаменитий працю « Листи про танець і балети » (« фр. Lettres sur la danse et les ballets »), де Новерр обгрунтував принципи балету - п'єси , який втілюється засобами пантоміми і танцю в співдружності композитора , хореографа і художника.

За задумом засновників , Міжнародний день танцю покликаний об'єднати всі напрямки танцю , стати приводом для вшанування цієї форми мистецтва , її здатності долати всі політичні , культурні та етнічні кордони , можливості об'єднувати людей в ім'я дружби і миру , дозволяючи їм говорити на одній мові - мові танцю .

За традицією , щороку якомусь відомому представнику світу хореографії пропонується звернутися до громадськості з посланням , що нагадує людям про красу танцю.

Переглядів: 751 | Додав: Boss | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Книги для развития ребёнка.Персональная детская сказка.Детские книги © 2024
Каталог детских ресурсов 
 KINDER.RU Я в Google+