Казкові кімнати

Зареєструйся на акцію
та отримай
доступ





Головна » 2014 » Травень » 11 » День матері
10:29
День матері

                      

   «Серце матері - це вселенська безодня любові, турботи і всепрощення»

                                                                                                                                    Леонід Сухоруков

                            День матері в Україні 2014 року припадає на 11 травня.

                            

Як і в попередні роки, День матері в Україні 2014 року відзначається у другу неділю травня. Відбувається це з 1999 року, згідно з Указом Президента України.

На офіційному рівні День матері вперше був визнаний в Америці в 1910 році, завдяки мешканці Філадельфії Ганні Джервіс. Саме вона виступила з пропозицією один день у році присвятити вшануванню матерів. Невдовзі інші штати Америки, а також багато держав взяли приклад з Філадельфії і почали відзначати День матері.

Сьогодні це чудове свято відзначають, хоча і в різні дні, в понад 50 країнах світу. Наприклад, в Росії День матері відзначають в останню неділю листопада, в Білорусі - 14 жовтня, в Грузії - 3 березня, а в багатьох близькосхідних країнах - 21 березня.

                             

В Україні жінка, матір здавна асоціюється з берегинею сім'ї, берегинею роду. Адже матір - це найближча і найрідніша людина, саме вона відіграє величезну роль у вихованні дітей і в розвитку любові до батьківщини і своєї землі, тому, можна сказати, що День матері - вічне свято.

Для святкування дня матері, мабуть, не випадково обрано місяць травень. Він вважається місяцем Божої Матері, Пречистої Діви Марії, до якої християни завжди зверталися по допомогу і захист, дякували за багатий врожай і за перемогу в битвах. У травні, коли розквітає вся природа і земля потопає в пишному цвітінні садів, люди шанують материнську самопожертву і відзначають День Матері.

В Україні в це свято прийнято вітати всіх мам, бабусь, а також вагітних жінок, які незабаром також стануть мамами. На їх честь влаштовуються святкові вечори, концерти та урочистості.

                                           

Мама, як ніхто інший, здатна любити, зрозуміти, пробачити. Краса материнства в усі часи оспівувалися художниками і поетами. Тому День матері в Україні 2014 - це один з найбільш душевних і зворушливих свят, адже кожна людина з народження і до останніх днів зберігає у своїй душі єдиний, неповторний і найдорожчий образ - образ своєї мами.

                                   

У День матері в Україні 2014 ми від усього серця вітаємо наших дорогих мам з їхнім світлим святом. Нехай нескінченним світлом і добром проростають у душах дітей ваша турбота і любов, і терпіння, і безсонні ночі, і тепло!

Переглядів: 2019 | Додав: Boss | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Книги для развития ребёнка.Персональная детская сказка.Детские книги © 2024
Каталог детских ресурсов 
 KINDER.RU Я в Google+