Казкові кімнати

Зареєструйся на акцію
та отримай
доступ





Головна » 2014 » Березень » 21 » 21 березня - Міжнародний день лялькаря
10:56
21 березня - Міжнародний день лялькаря

                   Міжнародний день лялькаря

                                       
                                  
Ідея відзначати у всьому світі Міжнародний день лялькаря прийшла відомому діячеві лялькового театру Джівада Золфагаріхо (Іран).

                                 
У 2000 році на XVIII Конгресі УНІМА в Магдебурзі він виніс дану пропозицію на обговорення. Але, не дивлячись на те, що дискусія про місце і час проведення цього свята була дуже жвавою, це питання так і не було вирішене. Тільки лише через два роки, на засіданні Міжнародної Ради УНІМА, дата святкування була визначена. Традицію Свята лялькарів всього світу відкрив день 21 березня 2003 року. Саме в цей день всіма професіоналами і шанувальниками театру ляльок святкується Міжнародний день лялькаря.

Президент УНІМА Маргарета Нікулеску звернулася до всіх діячей театру ляльок із закликом перетворити день 21 березня в
захоплюючий ритуал на славу лялькового театру: «Нехай у цей день грають лялькові вистави, проводять дискусії, влаштовують зустрічі, хай об'єднуються всі професіонали і любителі одного з найдавніших видів мистецтва - театру ляльок! Нехай всі навколо стануть учасниками нашого свята! Нехай усі опиняться в театрі ляльок!».


                                                                          

А на думку відомої діячки індійського театру ляльок Капіл Ватсяаян: «Світ лялькового театру - це невинність дитинства, його чистота і безпосередність, і мудрість філософа. Для мене театр ляльок завжди таїть особливу чарівність, оскільки є унікальним явищем у сфері мистецтва: за своєю дивовижною простотою і, одночасно, за своєю багатозначностю це - справжнiй Всесвіт таємничого й образного, загадкового і фантазійного. Виникаючи в реальному часі та просторі, театр ляльок повертає нашим душам справжню сутність ... ».
Переглядів: 1148 | Додав: Boss | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Книги для развития ребёнка.Персональная детская сказка.Детские книги © 2024
Каталог детских ресурсов 
 KINDER.RU Я в Google+