Казкові кімнати

Зареєструйся на акцію
та отримай
доступ





Головна » 2013 » Вересень » 24 » День народженя міста Чернівці
18:57
День народженя міста Чернівці

В історичному аспекті Чернівці являють собою великий інтерес, оскільки саме тут були знайдені фрагменти Трипільської культури, що відносяться до бронзового і залізного століть. Одну з перших згадок, що стосується Чернівців, можна прочитати в торгових привілеях, які видавалися львівським купцям правителем Молдавського князівства Олександром Добрим. За весь період свого історичного розвитку Буковина перебувала під владою османів, румунів, турків, поляків. Треба сказати, що культура і традиції української нації іноземцями не обмежувалися. Сьогодні в Чернівцях успішно розвиваються багато галузей економіки. А туристична карта набуває все більшого поширення серед громадян інших держав, охочих подивитися на перлину чернівецької архітектури.  

 

 

Для Чернівців перша субота жовтня – традиційний час святкування Дня міста.  

День міста у Чернівцях незмінно відзначають дуже пишно. Яскраві святкові заходи охоплюють все місто і дарують безліч незабутніх вражень як городянам , так і гостям міста. Святкування славетної дати, 605- річчя Чернівців, цього року було вирішено почати c вшанування пам'яті тих , завдяки чиїм талантам, творчості та зусиллям місто стало таким, яким ми можемо бачити його сьогодні. Після відбудеться урочисте відкриття свята День міста та флеш-моб 605 прапорців від студентської молоді. Далі святковий настрій пошириться по всіх вулицях і площах міста. На вулиці Ольги Кобилянської протягом всієї суботи проходитиме книжкова виставка-ярмарок "Книжковий світ Буковини" та Всеукраїнський благодійний фестиваль "Весілля на Панській",  

на Соборній площі розміститься "Городок здоров'я", на площі Філармонії - Городок розваг для дітей, а на Центральній - благодійний аукціон від Фонду "Подаруй дитині життя". Крім того, вулицями міста, від Університетської до Центральної площі , пройдуть учасники Весільного параду. Населення Чернівців, а їх близько 253 тис.чол., дуже любить масові виходи в місто, в числі яких парки, сквери, вулиці і площі. Будучи щирими шанувальниками української культури, чернівчани не рідко одягають національні костюми на будь-який захід, пов’язаний з культурою свого рідного краю. Чернівці називають маленьким Парижем в Карпатах, а це означає, що можна прокотитись по місцевим околицям з користю для справи і радістю для душі. Але так, щоб не забути до вечора повернутися на Соборну площу, де відбудеться грандіозний концерт, який закінчиться яскравим і барвистим феєрверком!

До зустрічі!!!   

Переглядів: 2879 | Додав: Boss | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Книги для развития ребёнка.Персональная детская сказка.Детские книги © 2024
Каталог детских ресурсов 
 KINDER.RU Я в Google+