Казкові кімнати

Зареєструйся на акцію
та отримай
доступ





Головна » 2014 » Травень » 10 » 10 травня - День мігруючих птахів
10:16
10 травня - День мігруючих птахів

                  Міжнародний день мігруючих птахів

                                       

У другу суботу та неділю травня відзначається Всесвітній день мігруючих птахів (World Migratory Bird Day). Історичною передумовою установі цього Дня стала Міжнародна конвенція з охорони птахів, підписана в 1906 році. Росія приєдналася до Конвенції у 1927 році. 

У наші дні Всесвітній день мігруючих птахів — це глобальна кампанія, мета якої полягає в тому, щоб розширити знання про мігруючих птахів, їх місцях проживання та шляхах пересування. Численні заходи Дня закликають зберігати місця проживання мігруючих птахів по всьому світу. 

Завдяки діяльності мігруючих птахів підтримується баланс екосистеми в цілому (Фото: Terrance Emerson, Shutterstock) Всесвітній день мігруючих птахів проходить під егідою Конвенції по мігруючих видів (КМВ) і Африкансько-Азіатського угоди по мігруючим птахам (АЕВА). Як відомо, ці обидва міжнародні угоди є частиною Екологічної програми ООН (ЮНЕП). Девіз Дня «Мігруючі птахи і люди — разом через час» прагне підкреслити нерозривний зв'язок людей і птахів. 

Як відомо, людина з незапам'ятних часів захоплювався мігруючими птахами. Людина спостерігав птахів у всі пори року, фіксував зміни їх середовища проживання, намагався знайти застосування птахам у своїй господарській діяльності. Доказами цього служать численні легенди, оповіді, записи, знайдені практично у всіх заселених куточках планети. 

Єгипетська міфологія, що зображає богів з елементами птахів, монументи Наска, знайдені в Перу, підтверджують сильний вплив мігруючих птахів на стародавні цивілізації. І в наш час існують співтовариства, які залежать від мігруючих птахів як засоби існування. Міграція птахів, як явище, також є ключовим індикатором біорізноманіття, здоров'я екосистеми, змін клімату. Завдяки діяльності мігруючих птахів підтримується баланс екосистеми в цілому — наприклад, деякі рослини запилюються саме мігруючими птахами. 

Переглядів: 1299 | Додав: Boss | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Книги для развития ребёнка.Персональная детская сказка.Детские книги © 2024
Каталог детских ресурсов 
 KINDER.RU Я в Google+